Šta je masinsko malterisanje?

Masinsko malterisanje je malterisanje zidova, plafona sa mehanizovanom opremom, poput mašine za malterisanje PFT G5c. Cena za masinsko malterisanje je niza od klasicnog malterisanja. Masinski malteri su na bazi cementa i gipsa prefabrikovani i spremni za upotrebu, potrebno je samo dodati vodu. Osoblje mora biti kvalifikovano za masinsko malterisanje, jer ožicenje zidova i plafona mora biti ujednaceno. Završna obrada maltera takode zahteva kvalifikovane majstore za rukovanje ravnjacama.

Zasto Masinsko Malterisanje?

Masinsko malterisanje je najbolja opcija kod spoljašnjih i unutrašnjih završnih obloga, jer znacajno smanjuju radno vreme, troškove i materijalne gubitke. Završna obrada je vrhunskog kvaliteta, zahteva samo tanak sloj maltera. Masinsko malterisanje pokriva 80-100 kvadratnih metara dnevno, u poredenju sa 30-40 kvadratnih metara klasicnog malterisanja (rucno malterisanje).

Masinsko Malterisanje – Priprema

Priprema površina za masinsko malterisanje: uklanjanje preostalih žica sa oplate, grundiranje odsecenih žica kako bi se izbegla rdja, postavljanje pocinkovanih lajsni i vodjica po uglovima (zidovi, prozori). Mreža od fiberglasa nanosi se na vertikalne spojeve izmedu betona i opeke. Betonske površine se premazuju kontaktnim betonom. Masinski malter koji se nanosi je vrlo dobro homogenizovan zahvaljujuci mašini i tako se dobijaju savršeno vertikalni i gotovi zidovi.

Naše usluge

Masinsko malterisanje postupak

Nanošenje maltera na zid vrši se ravnomerno izmedu prethodno postavljenih vodjica i lajsni, a završna obrada vrši se posebnim letvama za ravnanje. Materijal za malterisanje mora slediti recept proizvodaca, koristiti samo materijal odobren za mašinu za malterisanje. U zavisnosti od odabrane vrste maltera, broj slojeva maltera takode ce se razlikovati. Malteri na bazi cementa zahtevaju dva ili tri sloja, a malteri na bazi gipsa jedan ili dva sloja završnog maltera.

Masinsko malterisanje cena

Cena za masinsko malterisanje se razlikuje u zavisnosti od vrste izabranog maltera, velicine i težine posla, kao i lokacije.

Kontaktirajte nas